Ressursid

Töötajad peavad tundma oma ettevõtte võimalusi. Teiste ettevõtete teenuste vahendamine on osa catering-teenusest.

Klient määrab eelarve, mille piires tuleb püsida. Kuna ettevõtlus peab tootma kasumit, siis põhineb nii kliendi ette antud eelarves püsimine kui ettevõtte tegevuse kasumlikkus täpsel planeerimisel ja arvestusel. Kulutuste vähendamise võimalused on näiteks lihtsamate toorainete tavapäratum kasutamine, kitsama valikuga menüü koostamine, vähemkuluka teenindusvormi kasutamine. Silmas peab aga pidama, et üritus tervikuna eelarve kärbete tõttu ei kannataks.

Ürituse toimumisekohaga tutvumine annab ülevaate, milliseid kliendi soove on võimalik täita ja millised on raskesti lahendatavad ning liigkulukad. Kasutatava köögi mahutavus ja sisustus seavad piiranguid menüü koostamisel. Taustaruumidesse peab mahtuma piisavalt abilaudu klaasidele ja kandikutele, abipinda pudelitele, kasutatud nõude kastidele.

Mida algelisemad on ürituse toimumiskoha taustaruumid, seda suurem tähtsus on roogade planeerimisel ja ettevalmistusel.

 

 
 

Toitlustuse alused