Personal

Paljudel catering-ettevõtetel ei ole piisavalt suurt personali, et  kõikide tellimustega toime tulla.  Tihti koosneb personal toiduvalmistamiseks vajalikest töötajatest ja teenindav personal palgatakse vastavalt vajadusele personalivahendust pakkuvast firmast. Erinevaid üritusi planeerides tuleb silmas pidada, kas nende korraldamise on vaja erioskustega töötajaid – kondiitreid, oskuslikke ¨okolaadiga ümberkäijaid. Vajamineva personali hulk sõltub ürituse iseloomust ja ametlikkusest, roogade ja jookide serveerimisviisist, külaliste arvust, kasutatavate nõude ja mööbli seisukorrast, töö mahust, toimumiskoha korrastamiseks vajaminevast ajast.

Personali tööriided peavad olema puhtad ja hästi istuvad. Tähtis on, et kõikidel teenindajatel on võimalikult sarnased ja sama värvi riided. Kui osa teenindavast personalist on ainult selleks ürituseks palgatud, siis on oht, et neil kõigil on erinevad riided ning see võib piduliku ürituse rikkuda.

 

 
 

Toitlustuse alused