Eelkatted


Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest.

Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid.

Eelkatete liigid on järgmised:

  • roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate;
  • ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate;
  • mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate.

Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks:

  • suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga)
  • leivataldrik
  • veeklaas
  • salvrätt
  • maitseained.

Laual võib olla veel:

  • võinuga
  • lauakaunistus
  • hambaorgid
  • leivakorv.

Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks:

  • suupiste kahvel ja nuga
  • praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga)
  • leivataldrik
  • veeklaas
  • punase veini klaas
  • salvrätt

Laual võib olla veel:

  • kohanäitamistaldrik (kattetaldrik),
  • suupistetaldrik, mis pannakse lauale ainult siis, kui pakutavad külmtoidud on eelnevalt vaagnatega laual,
  • võinuga, mis asetatakse leivataldriku äärele,
  • valge veini klaas.

 Konkreetne eelkatte valik oleneb klientide tüüpilisest nõudlusest.

Alateemad

 

 
 

Toitlustuse alused