Sööginõud ja klaasid, serveerimisvahendid
Sööginõud- Väike taldrik – leiva, salati, saiakeste, kookide, tordi söömiseks, joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks.
- Keskmine taldrik – eelroogade ja järelroogade söömiseks, portsjonnõude ja supitaldrikute alustaldrikuteks.
- Suur taldrik – pearoogade söömiseks, katmistaldrikuks ning serveerimiskausside alustaldrikuks.
- Supitaldrik – suppide söömiseks, pannakse alustaldrikule.
- Puljongitass – selgete leente ja püree- ning kreemsuppide söömiseks, pannakse alustaldrikule.
- Portsjonnõud – portsjoneeritud salatite, suupistete ja järelroogade söömiseks, pannakse alustaldrikule (kokillid, kokotid).
- Kohvi- ja teetassid, kruusid
- Kohvi- ja teetasside, puljongitasside all vastavad alustaldrikud.
KlaasidErinevate jookide serveerimiseks kasutatakse kindlaid klaase. Joonis 9.4. Pokaalid (http://www.heres.ee) Söögiriistad- Suur nuga ja kahvel – pearoogade söömiseks
- Keskmine nuga ja kahvel - eelroogade, väikeste külmade suupistete ja kuumade suupistete söömiseks
- Väike nuga ja kahvel – järelroogade, juustu ja puuviljade söömiseks
- Kalanuga ja –kahvel on kalaroogade söömiseks
- Võinuga
- Supilusikas
- Järelroalusikas e dessertlusikas
- Teelusikas, kohvilusikas, mokalusikas
- Kastmelusikas
Serveerimisnõud- Vaagnad
- Lisandinõud
- Supinõud
- Salati- ja järelroakausid
- Kannud
Joonis 9.5. Serveerimiskausid (http://www.heres.ee)
Tõstmisvahendid- Tõstmisvahendiks vaagnatel võivad olla supilusikas ja suur kahvel, salatikaussides ja lisandikaussides supilusikas
- Kulbid
- Tangid või näpitsad
- Labidad
- Salatilusikad
Joonis 9.6. Serveerimislusikas ja -kahvel (http://www.heres.ee)
|