Kohvikud

Kohvikud on toitlustusettevõtted, kuhu tavaliselt minnakse väikest pausi pidama ja kerget einet nautima. Tavalise kohvi ja tee kõrval on kohvikute menüüs sageli espresso, cappuccino, café au lait ja paljud maitsekohvid ja teejoogid, samuti karastusjoogid, veed ja mahlad. Menüüs on erinevad pagaritooted – pirukad, saiakesed, samuti erinevad võileivad, täidetud batoonid, koogid. Mõned kohvikud pakuvad ka hommiku- ja lõunaeineid, jäätist ja jäätisekokteile. Kohvikutes on sageli iseteenindus. Teenindusliin on ettevõttes korraldatud selliselt, et klient ettevõttesse sisenedes kohe aru saaks, kuidas toimida. Hästi planeeritud teenindusliin kiirendab klientide teenindamist. Menüü on nähtaval kohal. Söögisaalis on sageli kärud või lauad, kuhu kliendid saavad panna kasutatud nõud. Teine võimalus teeninduse korraldamiseks on lauas teenindamine. Sel juhul istuvad kliendid vabasse lauda, teenindaja võtab neilt tellimuse ja toob tellitu lauda. Hiljem arveldab teenindaja klientidega lauas ja koristab kasutatud nõud. Teenindus võib olla korraldatud ka selliselt, et osa laudu on iseteenindusega, osasid laudu teenindavad ettekandjad.


Joonis 2.4. Kohvik (kohvik Galerii) (Rekkor... 2008)

 

 
 

Toitlustuse alused