Kokk, toitlustusteenidaja

Koka eriala lõputöö Ã¼hendab eelnevalt läbitud teemasid ja harjutusi.

1. Planeerida kolmekäiguline pidulik lõunasöök oma vanematele.
Planeerimise etapis koostada aruanne arvutil.
Aruande vormistamine:
Tiitelleht
Sisukord
1. Menüü
Menüü koosneb kolmest toidust - eelroog, pearoog ja järelroog ning sinna juurde sobivast joogist.  Menüü koostada oma vanematele (ema-isa või vanaema, õde-vend), arvestades nende ootusi ja vajadusi. Teha menüü vormistus ja kirjutada lühike toitude valiku põhjendus.
2. Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)
Vormistamista Exceli tabelisse.
3. Töövahendid ja nõud. 
Koostada toitude valmistamiseks, serveerimiseks ja teenindamiseks vajaminevate töövahendite ja nõude loetelu.
4. Tööplaan 
Koostada tööplaan (kirjeldada igas tunnis tehtavad tööd) tööde teostamiseks nii köögis kui saalis, märkida tööde järjekord ja selleks kuluv aeg.
5. Toiduainete tellimus
 Koostada vajaminevate toiduainete koondtabel,  märkides  toiduained iga toidu kohta eraldi ja kokku. Toiduainete kogused ümardada vähemalt kahe komakohani.
6. Toitained ja kalorsus 
Arvutada ühe vabalt valitud toidu toitainete (valgud, rasvad, süsivesikud) ja kalorite sisaldus. 7. Laua eelkatte skeem
Joonista 2-le inimesele koostatud menüü alusel laua eelkatte skeem.

Töö vormista Wordis kooli kirjalike tööde nõudeid järgides. Kalkulatsioonid koosta Excelis ja kopeeri lõputöösse vastavasse kohta.

Lõputöö näidis.

 
 
 
 
 
 
Kommunikatsioon