Õpijuhis
Kommunikatsiooni kursusel õpid läbi
erinevate tööde vormistamise kasutama nii arvutit kui eesti keelt ning koostama
ametikirju.
Uued leheküljed avanevad samasse
aknasse. Tagasi eelmisele lehele liikumiseks kasuta tagasiliikumise noolenuppu.
Vasakus menüüs
on teemad, milledel klõpsates avanevad alateemad. Alateemade lõpus on
ülesanded ja töölehed. Töölehtede alt avanevad ülesanded
koos juhenditega. Nende abil on lihtne ülesannet täita. Ülesannete ja juhendite
oma arvutisse salvestamiseks, tee failinime peal hiire parempoolne klõps
ja vali Save Target As... ning salvesta oma arvutisse (vali
sobiv kaust!).
Paljud õppematerjalid on
arvutiga salvestatud videod. Videote avamisel ole kannatlik, video avamise
kiirus sõltub Interneti avamise kiirusest.
Iga ülesande vormistamisel on
vajalik kasutada nii eesti keele, asjaajamise kui
kaarvutil vormistamise reegleid. Kõik ülesanded
tuleb saata õpetajale meili peale. Osa ülesandeid hinnatakse kas arvestatud või
mittearvestatud. Igas teemas on vähemalt üks ülesanne, millele eest saad
hindelise väärtuse.
Hinne. Harjutused moodustavad
kokku 60% mooduli hindest. Lõputöö moodustab 40% mooduli hindest.
Lõputöös hinnatakse vormistust 30% ja sisu 40% ja keelekasutust ja
õigekirja 30%.
Tabelis on toodud kõik
ülesanded ja hindamisväärtused. Ülesanded, millede eest saad hinde, on sulgudes järel (H). Ülejäänud on arvestuslikud, mis peavad lõpuhinde saamiseks olema tehtud.
Kestus (tundi) |
Teemad |
Harjutused/kontrolltööd (hindeline H) |
18 |
Ametikirjade koostamine |
- Koostada tööle kandideerimiseks CV, iseloomustus ja avaldus. (H)
- Koostada puhkusele mineku avaldus.
- Tööintervjuu.
- Motivatsioonikirja koostamine.
- Vastuskirja koostamine.
- Pakkumise koostamine kirjalikult ja esitlemine, vastamine e-kirjana (H)
- Garantiikirja koostamine.
|
30 |
Tekstitööd |
- Kirjutada erialasel teemal mõtteavaldus.(H)
- Erialase saate analüüs. „Tööotsija“. Toitlustusettevõtete menüüde leidmine internetist, võrdlemine, õigekirja kontrollimine.
- Referaat erialasel teemal.(H)
- Samateemaliste kutsealaste artiklite võrdlemine ja analüüsimine.
- Piduliku õhtusöögi menüü koostamine, kirjeldamine ja oma valikute põhjendamine.
- Menüükaardi tegemine ja esitlemine.
- Ohutustehnika nõuete vormistamise ülesanne (H)
|
30 |
Tabelitööd |
- Väikese toitlusfirma või majutusteenust pakkuva firma töötajatele palgatabeli koostamine.(H)
- Kalorsuse arvutamine.(H)
- Hotelli arve koostamine.(H)
- Piduliku lõunasöögi kalkulatsiooni koostamine.
- Hotelli külastajate arvu graafiline esitamine.
|
20 |
Esitlused |
- Esitlus oma koolist ja erialast
- Esitlusele esitatavad nõuded
- Praktikakoha või mõne hotelli ja restorani esitlus (H)
- Hotelli paketi koostamine ja tutvustamine (H)
|
6 |
Kompleksülesanded |
Rahvusköögi tutvustus ja esitlus (H) |
6 |
Ãœhiskirjutamisvahend Googledocs` i |
Tööintervjuu rühmakaaslasega (H) |
10 |
Lõputöö |
|
120 |
  |
  |
|