Avaleht > Laua eelkatte järjekord > Laua eelkatte soovitused
 
 

Laua eelkatte soovitused


  1. Eelkatte mõtteline keskjoon peab olema otse kliendi ees, seega tooli keskjoonel.
  2. Mõttelisel keskjoonel asetseb esimese toidukäigu või kohanäidutaldrik või salvrätt.
  3. Kahvlid asetatakse vasakule, harudega üles poole ning noad paremale, teraga vasakule.
  4. Toiduriistad asetada lauaservast 1,5 - 2cm kaugusel.

  5. Noa ja kahvli vahele peab mahtuma pakutavate roogade kõige suurem taldrik.
  6. Kui eelkattes on mitu paari söögiriistu, siis jäävad kõige välimisteks need söögiriistad, millega alustatakse söömist, ja seesmisteks põhiroa söögiriistad.
  7. Juustu söögiriistad võivad asetseda põhiroariistadest seespool või suupistetaldriku taga.
  8. Desserdiriistad asetatakse taldriku taha, lusikas ja nuga varrega paremale, kahvel vasakule poole.
  9. Üksik kahvel suunaga paremale.
  10. Leivataldrik võib asetseda nii, et selle keskjoon ühtib esimese toidukäigu taldriku keskjoonega, või selliselt, et ühtivad nende tagumised servad.
  11. Taldriku kliendipoolne serv on 1,5-2 cm kaugusel lauaservast.
  12. Kogu saalis peaks olema ühesugune eelkate, ettetellimised väljaarvatud.

 

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
      Lauakatmine