Eelkatte
mõtteline keskjoon peab olema otse kliendi ees, seega tooli keskjoonel.
Mõttelisel
keskjoonel asetseb esimese toidukäigu või kohanäidutaldrik või salvrätt.
Kahvlid
asetatakse vasakule, harudega üles poole ning noad paremale, teraga
vasakule.
Toiduriistad
asetada lauaservast 1,5 - 2cm kaugusel.
Noa
ja kahvli vahele peab mahtuma pakutavate roogade kõige suurem taldrik.
Kui
eelkattes on mitu paari söögiriistu, siis jäävad kõige välimisteks need
söögiriistad, millega alustatakse söömist, ja seesmisteks põhiroa
söögiriistad.
Juustu
söögiriistad võivad asetseda põhiroariistadest seespool või
suupistetaldriku taga.
Desserdiriistad
asetatakse taldriku taha, lusikas ja nuga varrega paremale, kahvel
vasakule poole.
Üksik
kahvel suunaga paremale.
Leivataldrik
võib asetseda nii, et selle keskjoon ühtib esimese toidukäigu taldriku
keskjoonega, või selliselt, et ühtivad nende tagumised servad.
Taldriku
kliendipoolne serv on 1,5-2 cm kaugusel lauaservast.
Kogu
saalis peaks olema ühesugune eelkate, ettetellimised väljaarvatud.