Laua eelkate
Tavalise söögilaua igapäevaeineks ettevalmistamine ei ole üldiselt seotud suurte kohustuste ega täpse lauanõude paigutamisega, sest osaliselt ajapuudusest tingituna, osaliselt sellepärast, et ollakse pere ringis, ei omistata sellele kõigele erilist tähtsust (Bono.G.,A.Filippo)
Erinevate tähtpäevade ja sündmuste puhul võiksime pereliikmetele või külalistele rõõmu valmistada kaunilt kaetud söögilauaga.
Laua ettevalmistamine on väga tähtis töö, sest just pisiasjad näitavad meie austust ja huvi külaliste vastu.
Laudade eelkate on väga oluline ettevalmistustöö, mille tulemused avaldavad kliendile otsest mõju.
Erinevates restoranides kasutatakse erinevaid eelkatteid ja neid tehakse erinevatel viisidel.
Lauale pannakse optimaalne arv nõusid ja söögiriistu, et konkreetse tellimuse puhul ei tarvitseks neid liiga palju vahetada.
Eelkate toimub kindlas järjekorras.
Laua eelkate oleneb väga paljudest asjaoludest:
- riik ja riigi erinevad regioonid;
- etnilised-kultuurilised mõjutused;
- kus toimub toitlustamine: restoran , kodu, bankett;
- menüüst;
- toimumise ajast.
|