| Täielik eelkateTäielikku eelkatet nimetatakse ka erimenüü katteks. Kasutatakse mitmekäigulistel bankettidel.
 Eelkate oleneb banketi liigist ja menüüst. Ladusa ja kiire teenindamise tagamiseks pannakse lauale kõik vajalikud söögiriistad (kuni kohvikäiguni), klaasid, suupiste-, leiva- ja kohataldrik (kui kasutatakse), salvrätt, nimekaart, menüü, maitseained ja lauakaunistus.  Näide: Eelkattes järgmised lauakatmisvahendid: 
praenuga-kahvel 
eelroanuga-kahvel 
supilusikas 
dessertnuga-kahvel 
võinuga 
veeklaas 
valge-ja punaseveini klaas 
leivataldrik 
salvrätt 
soola-ja pipratoos 
nimekaart 
menüükaart 
   
 1. võinuga; 2. leivataldrik; 3. supilusikas (esimene käik); 4. kalakahvel (teine käik); 5. kalanuga (teine käik); 6. pearoa kahvel (pearoog);7. pearoa nuga; 8. kattetaldrik; 9. supikauss; 10. dessertlusikas; 11. dessertkahvel; 12. veeklaas, 13. ampanja klaas; 14. punase veini klaas; 15. valge veini klaas
 |