Täielik eelkate
Täielikku eelkatet nimetatakse ka erimenüü katteks. Kasutatakse mitmekäigulistel bankettidel.
Eelkate oleneb banketi liigist ja menüüst. Ladusa ja kiire teenindamise tagamiseks pannakse lauale kõik vajalikud söögiriistad (kuni kohvikäiguni), klaasid, suupiste-, leiva- ja kohataldrik (kui kasutatakse), salvrätt, nimekaart, menüü, maitseained ja lauakaunistus.
Näide:
Eelkattes järgmised lauakatmisvahendid:
- praenuga-kahvel
- eelroanuga-kahvel
- supilusikas
- dessertnuga-kahvel
- võinuga
- veeklaas
- valge-ja punaseveini klaas
- leivataldrik
- salvrätt
- soola-ja pipratoos
- nimekaart
- menüükaart
1. võinuga; 2. leivataldrik; 3. supilusikas (esimene käik); 4. kalakahvel (teine käik); 5. kalanuga (teine käik); 6. pearoa kahvel (pearoog);7. pearoa nuga; 8. kattetaldrik; 9. supikauss; 10. dessertlusikas; 11. dessertkahvel; 12. veeklaas, 13. ampanja klaas; 14. punase veini klaas; 15. valge veini klaas
|