Minimaalne eelkate
Minimaalset eelkatet ehk á la carte eelkatet kasutatakse roogade vaba valiku puhul.
Lauale asetatakse minimaalselt vajalikud vahendid.
Peale tellimuse vastuvõttu lisab teenindaja lauale ülejäänud vajalikud vahendid.
Konkreetne eelkate valik oleneb klientide tüüpilisest nõudlusest.
Minimaalset eelkatet kasutatakse hommiku-, lõuna-ja õhtusöökide serveerimisel. Hommikusöögi serveerimisel võiksid olla laual järgmised esemed: suupiste söögiriistad, leivataldrik, üldklaas ja salvrätt. (a)
Lõunasöögi serveerimisel lisandusksid järgmised esemed: prae söögiriistad, supilusikas (kui tellitakse), võinuga.(b)
Õhtusöögi ajal võiks lisada veel veiniklaasi. (c)
Näited:
Eelkattes järgmised lauakatmisvahendid:
-
suupiste- ja praeriistad
-
leivataldrik
-
joogiklaas
- salvrätik
- võinuga
|