Õpiobjekti tutvustus > Suurköögid > Toitude väljastamine suurköökides

 
 
 
 
 
 
 
 

Toitude väljastamine suurköökides

Toitude väljastamise korraldamine võib toitlustusettevõttes erinevatel kellaaegadel olla erinev. Näiteks päeval iseteenindus, õhtul osaline teenindus.

Väljastus peab olema kiire ja tõhus. Ettevõtte planeerimisel tuleb seadmete ja töövahendite paigutuses silmas pidada kiire ja tõhusa töökorralduse tagamist ning piisavalt ruumi väljastamiseks. Vältida tuleb tööd aeglustavat ja takistavat ristliikumist teenindusleti taga, köögis ja klienditeenindusruumides.

Suurköögis võib toitude väljastamisel välja tuua neli peamist viisi:

  1. iseteenindusletist või buffet-lauast,
  2. valmis portsjonid iseteenindusletist, portsjoneerimine köögis või letis,
  3. portsjonite või serveerimisnõudega lauda viimine,
  4. ülalnimetatu kombinatsioonid.

Alammenüü

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Suurköögid