Ettevõte |
Kellele? |
Mida? Põhitoode/teenus |
Kuidas? |
Keskusköögid |
Teised ettevõtted, sh laeva-, lennu- jt transpordifirmad, koolid, kaubandusettevõtted jne, muud suurköögid, üksikkliendid |
Pooltooted Kulinaariatooted Valmistoidud Pagaritooted Kondiitritooted Külmad ja kuumad joogid Valmiseined Peoteenindus Transport
|
Valmistamine. Pakendamine, vajadusel jahutamine keskusköögis. Viimine kliendile jahutatult või soojalt. Vajadusel lõplik valmistamine ja viimistlemine kliendi juures (näiteks peoteenindus) või jahutatud toidu portsjoneerimine eesmärgiga see serveerimisel soojendada (näiteks lennukites – aerocatering). Tooteid on võimalik müüa interneti kaudu (e-poes) |
Ettevõtte personali teenindavate bistroode või sööklate köögid |
Ettevõtte töötajad, ärikülalised, lähikonnas asuvate ettevõtete töötajad |
Hommikusöögid – pudrud, munatoitud, võileivad, salatid, pagari- ja kondiitritooted. Lõunasöögid – salatid, supid, praed, magustoidud. Kogupäevamenüü – suupisted, kuumad ja külmad joogid, karastusjoogid, pagari- ja kondiitritooted, maiustused jm |
Valmistatakse ja müüakse kohapeal. Tavaliselt on iseteenindus või letiteenindus |
Bensiinijaamade, sööklate, bistroode , kohvikute köögid |
Tankijad, nii reisijad, sh grupid, kui ka töötajad, sh bussi- ja autojuhid, nii juhu- kui püsikliendid. Linnades ja asulates ka juhukliendid |
Kiirtoidud. Külmad ja kuumad suupisted, supid, praed ja magustoidud. Kuumad ja külmad joogid, karastusjoogid, pagari- ja kondiitritooted. Kaasamüük, drive-in teenus |
Kasutatakse sageli pooltooteid, mida valmistatakse ja müüakse kohapeal. Tavaliselt on iseteenindus või letiteenindus |
Kaubanduskettide, supermarketite köögid |
Kaubanduskeskuse kliendid ja töötajad, teised ettevõtted |
Pooltooted, kulinaariatooted, valmistoidud, sh peotoidud ja portsjonid. Pagari- ja kondiitritooted |
Valmistatakse kaubandusketi või supermarketi suurköögis, pakendatakse, vajadusel jahutatakse. Müüakse kohapeal jahutatult või soojalt. Transporditakse jahutatult keti teistesse kauplustesse ja /või müügilettidesse. Võimalik soojendada müügiletis. Transporditakse jahutatult või soojalt teistesse ettevõtetesse. |
Üldkasutatavate bistroode köögid |
Bistroode kliendid. Võivad olla juhu- ja püsikliendid. |
Külmad ja soojad suupisted, lõunasöögid, kiirtoidud, pagari- ja kondiitritooted, külmad ja kuumad joogid, karastusjoogid |
Kasutatakse sageli pooltooteid. Suupisted ja lõunasöögid valmistatakse ja müüakse kohapeal. Kulinaariatooteid, pagari- ja kondiitritooteid võidakse osta teistest suurköökidest või tootjatelt. Iseteenindus, letiteenindus, lauas teenindus (osaline teenindus). Toidu valmistamine ja serveerimine sageli kliendi silme all väljastusletis. |
Hotellide, restorani- ja hotellikettide ning spaade köögid |
Hotellide ja spaade kliendid, turismigrupid, Juhukliendid (step-in-kliendid) |
Hommikusöögid Lõunasöögid Õhtusöögid Kuumad ja külmad joogid, karastusjoogid. Pagari- ja kondiitritooted. Salatid, võileivad jt suupisted. Erinevad dieettoidud (sanatooriumites ehk ravispaades) |
Kasutatakse sageli pooltooteid. Valmistatakse ja müüakse kohapeal (restoranis ja teistes hotelli / spaa toitlustuspunktides). Iseteenindus või lauas teenindus. Eestis tavaliselt hommikusöök buffet’-lauas (iseteenindus), sageli ka lõuna- ja õhtusöök. Toite võidakse viia ettevõttest kliendi juurde (catering-teenus), tuppa (toateenindus e room service) restorani- või hotelliketi teiste ettevõtete jaotusköökidesse). Hotellikettide köögid võivad täita keskusköökide funktsioone |
Laevade köögid |
Laevafirma kliendid (puhkuse- ja tööreisijad), laevapere |
Pooltooted Kulinaariatooted Valmistoidud Pagari ja kondiitritooted Valmiseined Hommikusöögid Lõunasöögid Õhtusöögid Peotoidud
|
Kasutatakse sageli pooltooteid. Toidud valmistatakse ja müüakse kohapeal (restoranis ja teistes laeva toitlustuspunktides). Iseteenindus või lauas teenindus. Tavaliselt hommikusöök buffet’-lauas (iseteenindus), sageli ka lõuna- ja õhtusöök. |
Haiglate köögid |
Haigla patsiendid, personal ja külastajad |
Hommiku-, lõuna- ja õhtusöögid, oodete toidud, sh erinevad dieettoidud. Külmad ja soojad suupisted, pagari- ja kondiitritooted, külmad ja kuumad joogid, karastusjoogid
|
Kasutatakse sageli pooltooteid. Toidud valmistatakse kohapeal, transporditakse kärudes jahutatult või kuumalt jaotusköökidesse, kus portsjoneeritakse. Võidakse transportida haigla teistesse toitlustuspunktidesse. Portsjonid on võimalik transportida kärudes ja / või kandikutel palatitesse, personali tööruumidesse. |
Koolide köögid |
Õpilased, kooli töötajad |
Lõunasöögid, õhtusöögid ja õhtuooted |
Kasutatakse sageli pooltooteid kui tööstuslikke tooteid (topsijogurtid, kohukesed). Toidud valmistatakse ja portsjoneeritakse kohapeal. Iseteenindus |
Sõjaväeosade köögid |
Ajateenijad, sõjaväeteenistujad, sõjaväeosade külalised |
Hommiku-, lõuna- ja õhtusöögid, oodete toidud, välitoitlustuse toidud, kuivtoidu- pakid |
Kasutatakse sageli pooltooteid ja tööstuslikke tooteid. Toidud valmistatakse ja portsjoneeritakse kohapeal või õppuste vm paigas. Võimalik on valmistoite või pooltooteid transportida teistesse väeosadesse. Iseteenindus |