Rootsi laudRootsi lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Need lauad kaunistatakse, road serveeritakse suurtel vaagnatel või kaussides. Söömiseks kaetakse eraldi lauad, mis võivad asuda ühes või mitmes ruumis.
Rootsi lauana võib katta hommiku-, lõuna- ja õhtusöögilaua, samuti kohvi- ja teelaua ning vastuvõtulaua. Lõuna- ja õhtusöögiks kaetud selvelauda nimtatakse sgeli ka buffeelauaks. Rootsi laua menüüs võivad olla külmad ja kuumad eelroad, pearoad, vaheroad, järelroad, kuumad joogid, karastavad joogid, alkohoolsed joogid. Kõik road ja joogid pannakse üheaegselt lauale. Roogade juurde on paigutatud ka vastavad sööginõud ja -riistad. Sööja valib oma maitse järgi roakäigud ja nende järjestuse.
Lõuna- või õhtusöögiks kaetud Rootsi lauda nimetatakse ka buffet, mis on Rootsi laua Kesk-Euroopa vaste. Rootsi laudu võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus.
|