Fur¨ettlaua menüü

Sõna fur¨ett tuleneb prantsusekeelsest sõnast fourchette (eesti keelde tõlgituna - kahvel).  Fur¨ettlaual pakutakse seega roogi, mida saab süüa ainult kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Seda arvestades tuleb koostada ka  menüü.  Menüüsse võib lülitada rikkalikus valikus külmi suupisteid.

Sobivad on:

  • liha- ja kalasuupisted väikeste tükikestena, rullikestena või tiku otsas
  • kalamari, pasteedid ja muud täidised muretaignakorvikestes või volovanides
  • erinevad salatid korvikestes
  • tikusuupisted köögiviljadest, puuviljadest, seentest, juustust, mereandidest
  • suupistevõileivad ehk kanapeed
  • tuuletaskud erinevate täidistega
  • väikesed küpsised erinevate katetega jne

Menüüsse võib võtta ka sooje suupisteid.  Traditsioonilisteks soojadeks suupisteteks võib lugeda:

  • suupisteviinerid või väikesed vorstikesed
  • väikesed liharullid
  • hakklihapallid
  • taignas fritüüritud kala ja mereannid, köögiviljad, seened ja puuviljad
  • väikesed lehttaigna- või pärmivõitaignaküpsetised erinevate täidistega

Kasutada võib aga mistahes sooje suupisteid, mis tuleb valmistada ja serveerida vastavates portsjonnõudes.

Menüüsse võib võtta kuumad joogid: kohv, tee, kakao jt.

Sellisel juhul pakutakse nende juurde minikoogikesi, küpsiseid, kompvekke, pähkleid või mandleid. Pakutavaid kondiitritooteid peab saama süüa näppude vahelt.

Väga sobilikud fur¨ettlaua menüüs on puuviljad. Nende serveerimisel tuleb teha valik, sest kaugeltki mitte kõiki puuvilju ei saa süüa näppude vahelt.

Menüüsse võetakse ka  vesi, karastavad joogid, vajadusel  alkohoolsed joogid. Viimaste serveerimisel tuleb  järgida sobivust pakutavate suupistetega ning õigeid serveerimistemperatuure.

 

 
Selvelauad