Avaleht > Juurviljatükeldaja

 
 

Juurviljatükeldaja




Juurviljatükeldaja aitab köögis aega kokku hoida  nii köögi- ja puuviljade tükeldamiseks kui ka kuiva leiva, juustu, pähklite ja seente tükeldamisel. Tükeldamisviise on mitmeid, mille vahel on võimalik valida kõige otstarbekam: viilutamine, riivimine, kuubikuteks ja ribadeks lõikamine.

Firmad pakuvad lauapealseid mudeleid ja alusraamile paigaldatavaid. Otstarbekalt läbimõeldud alusraam on varustatud GN-nõu paigaldamise kohaga. Seadmed on kergesti puhastatavad ja mugavad käsitseda. Korpus kas polüuretaanist, karastatud või poleeritud alumiiniumsulamist, acatal-plastikust või roostevabast terasest.

Lõiketerade valik on lai. Näiteks kuubikureste on kaheksa erinevat suurust, mida saab kasutada koos sama suure või väiksema viilutusteraga. Riivterasid on seitsme erineva jämeduse jaoks, peenriivtera pähklite ja riivsaia jaoks. Lõiketerade ümbris alumiiniumsegust ja noad kõrgekvaliteediga terasest. Laserviilutusterad kõvade või väga pehmete jaj mahlaste toodete viilutamiseks. Lõiketerad on teravad ja nende käsitsemisel peab olema ettevaatlik, et ei vigastaka sõrmi. Terade töökindluse säilitamiseks soovitav hoida neid spetsiaalsel teradehoidjal.

Tehnilised andmed

Elekter: 230V 1f või 400 3f  0,4 kW kuni 1,0 kW 

Tootlikkus: 2,0 kg minutis kuni 40 kg minutis. Tootlikkus oleneb tera valikust. Näiteks tükeldaja tükeldab 12 kg/h, siis tootlikkus on 1200 portsjonit päevas või 6,5 kg/h ning maksimaalselt 700 portsjonit päevas.

Tera pöörlemiskiirus olenevalt mudelist 200 kuni 500 pööret minutis.

Mootor varustatud ülekuumenemiskaitsmega.

Varustus

  • Käsitõukur
  • Pneumaatiline tõukur

Terad

  • viilutustera 4,5, 6, 10, 15, 20 mm ühe või kahe noaga;
  • laineline viilutustera 4,5 mm; 
  • kuubikurest 5x5, 6,25x6,25, 7,5x7,5, 10x10, 12,5x12,5, 15x15, 20x20, 25x25 mm;
  • riivterad 1.5, 2, 3, 4.5, 6, 8 ja 10 mm;
  • peentera pähklite ja riivsaia valmistamiseks;
  • ribaterad 2x2, 2,5x2,5, 4,5x4,5, 10x10 mm;
  • friikartulitera 10x10
  • tera riivsaia ja parmesani juustu riivimiseks.


Lisatarvikud

Terade hoideraam, töövahendite käru, käru GN-nõutugedega

Töö põhimõte 

Robot Coupe köögiviljatükeldaja näitel:

  • Köögiviljatükeldaja asetada töölauale nii, et seadme juhtnupud jäävad töötaja poole.
  • Asetada paigale väljaviskeketas.
  • Paigaldada soovitud lõiketera, lõikav pool ülespoole, keerata fikseeritud asendisse.
  • Kuubikute tegemiseks asetada lõiketera alla kuubikurest.
  • Kõik terad asetada paigale terav pool ülespoole.
  • Asetada kohale tükeldaja söötmislehtri osa, fikseerida ja kinnitada.
  • Masin lülitada vooluvõrku. Käivitada ja alustada tööd.
  • Kui söötmisava on lahti, kinnitamata või valesti kokku pandud  – seade ei hakka tööle. 
  • Masinat mitte ülekoormata.
  • Töötavat seadet ei tohi jätta järelvalveta.

Puhastamine

  • Masin eemaldada vooluvõrgust.
  • Avada ülemine osa ja eemaldada terad, tõstes altpoolt üles.
  • Lõikur ja terad pesta kohe peale kasutamist ja kuivatada.
  • Söötmisseadet ja terasid võib pesta voolava vee all. 
  • Pesuaine kasutamine pole soovitav.
  • Korpus pühkida kuiva lapiga või niiske lapiga ning kuivatada.
  • Lõiketerade puhastamiseks ei tohi kasutada teravaid esemeid.

Ohutustehnika

  • Masinaga võib töötada instrueeritud töötaja.
  • Masina kokku panemiseks ja puhastamiseks eemalda pistik vooluvõrgust.
  • Lõiketerad on väga teravad, seetõttu hoida neid kindlas kohas – parim terahoidjal. Tõsta neid altpoolt hoides.
  • Keelatud on pärssida mis tahes moel seadmete ohutusmehhanisme ning kasutada seadmega töötades selleks mitte ette nähtud vahendeid. Seadmel on kaasas spetsiaalne tõukur.
  • Palja käega on keelatud suruda toiduaineid masinasse.
  • Viimaste toiduainetükkide kättesaamiseks kolust tuleb tükeldaja korpus ja tera eemaldada, seejärel on võimalik toiduaine ohutult kätte saada ning seadet puhastada.

 

 
 
 
Toitlustusettevõtte seadmed - ettevalmistusseadmed