Avaleht > Hakklihamasin

 
 

Hakklihamasin


Hakklihamasin on mõeldud  värske kui ka kuumtöödeldud liha ja kala peenestamiseks ehk hakkmassi valmistamiseks, samuti on võimalik peenestada köögivilja, seeni, saia, pähkleid, kõva juustu ja kuivatatud puuvilja.  Hakklihamasina tähtsad osad on peenestusplaadid ehk sõelad. Sõelte läbimõõdust (0, 83 või 82 mm) oleneb tootlikkus. Hakklihamasina tootlikkus võib olla 50kg/h kuni 100 kg/h. On olemas mudelid, mis on varustatud segajatega.

Peenestusefektiivsus sõltub mitmetest teguritest: liha kvaliteet, liha temperatuur, niiskuse sisaldus, peenestusplaatidest.


Töö põhimõte

  • Enne tööle asumist kontrollida söötevindi pöörlemissuunda.
  • Hakklihamasin tuleb kokku panna kogu aeg ühes ja samas järjekorras – lõiketera ja resti tuleb alati kasutada paaris.
  • Resti serv peab ulatuma 2 – 4mm korpuse peast välja, kui ei ulatu, kasutada surverõngast. 
  • Viimasena paigaldatakse survemutter ja alati käsitsi.
  • Paigaldada söötelehter. 
  • Liha etteandmisel kasutada söötepulka. See on abivahend liha suunamiseks, mitte surumiseks.
  • Kui kasutame liigset jõudu, ei peenestu liha piisavalt.
  • Kui masin kiilub kinni või ummistub, lülitada kohe välja.
  • Hakklihamasinad on varustatud reversfunktsiooniga, mis käivitab mootori vastassuunalise pöörlemise ja vabastab ummistuse. 

Puhastamine

  • Eemalda vooluvõrgust.
  • Ava mingil määral korpuse kinnitusmutrit. Ava survemutter.
  • Eemalda terade ja restide komplekt ning pese kohe rohke veega, kasutades sobivat pesuainet ja harja. Pestud osad loputa ja kuivata.
  • Pese hoolikalt ajamiosa.
  • Vesi ei tohi sattuda mootorile ja elektrilülile.

Ohutusnõuded

  • Seadme kokkupaneku ajal ja lahti võtmise ajal on seade vooluvõrgust eemaldatud.
  • Liha tohib ette anda ainult söötepulga abil, MITTE KASUTADA SÕRMI!

 

 
 
 
Toitlustusettevõtte seadmed - ettevalmistusseadmed