MIDA ARVESTADA TOITUMISE JUURES?
TALDRIKUREEGEL
Pool taldrikust täidetakse taimse
toiduga, milleks sobib toores salat, riivitud (tükeldatud) juurvili või
keedetud aedvili. Võib lisada pisut õliga valmistatud salatikastet.
- Neljandiku taldrikust võtab enda alla kartul, riis või makaronitooted.
- Viimane neljandik jäetakse põhiroa jaoks, milleks on vähese
rasvasisalduse ja soolaga liha, kala või kana. Kala soovitatakse süüa
vähemalt kaks korda nädalas või isegi rohkem.
- Kui põhitoiduks on vormiroog, täidetakse pool taldrikust aedviljaga ja pool vormiroaga.
4. Toidu juurde paku veel piima, hapupiima või jogurtit. Paar
viilu vähesoolast rukkileiba täiendab söögikorda. Leivale võib määrida
taimsetest rasvadest võiet (margariini).
5. Magustoiduks sobivad marjad või puuviljad, eriti värskelt.
Alamenüü |