12.4. Õppeülesanne

Eesti menüü turistidele. Individuaalne kirjalik töö

Õppija juhis:

  •  Koostage turismigrupile trendikas ja kerge 4-käiguline pidulik menüü eesti toitudest.

 Ülesanded

  1. Rühmatöö. Koostage ideekaart: „Eesti köök 2015”.Püüdke leida vastus küsimusele, kas Eesti köök on jätkusuutlik ja konkurentsivõimeline.
  2.  Koostage vastavalt näitele tabel „Eesti ajaloolised ja kaasaegsed tähtpäevatoidud”. Lisage vajadusel ka tänapäevaseid kalendritähtpäevi (emadepäev, sõbrapäev jne).
                                                                                   

    Tähtpäev

    Toidud    vanasti

    Toidud    täna

    Jaanipäev

    kama,    sõir, manna- ja kohupiimakorbid, kamakäkid, õlu

    grillvorstid,    ¨a¨lõkk, grillitud liha, kana, õlu, ....

    Jõululaupäev

     

     

    Vastlapäev

     

     

    .......

     

     


  3. Rühmatöö. Püüdke leida tunnuslause (lühike ja lööv turunduslause, slogan) Eesti köögile. Tunnuslause peaks hästi kõlama nii eesti kui inglise keeles.
  4. Püüdke ühe traditsioonilise Eesti toidu (näiteks seapraad, hapukapsad, mulgi kapsad jne) baasil välja arendada trendikas eestipärane restoraniroog. Parim on seda teha ideekaardina.
 

 
 

Toitlustuse alused