Kasutamise eelised

Rootsi laud on laialdast kasutamist leidnud tänu arvukatele eelistele:

  • kõik külalised ei pruugi korraga saabuda ega lahkuda
  • suurem valikuvõimalus külalistele
  • valikuvõimalus (ka tervisega seotud) erisoovide rahuldamiseks
  • külalised saavad ise reguleerida söömise tempot
  • külalised saavad ise reguleerida portsjonite suurust
  • külalised saavad soovi korral roakäike vahele jätta
  • aja kokkuhoid söömisel ja teenindamisel
  • teenindajate arvu kokkuhoid
  • teenindajad peavad tundma vaid klienditeeninduse põhialuseid (ei ole vajalik kõrge professionaalne ettevalmistus)
  • kokkuhoid teenuse pakkujatele (kulutused tööjõule väiksemad)
  • sageli odavam sööjale
Rootsi laua kasutamisel põrkutakse ka mõningatele probleemidele:
  • suure külaliste arvu korral on raske ette näha roa - ja joogieelistusi
  • ettetellimata einete puhul on raske ette näha klientide hulka
  • pikemaajaliste einete puhul on raske säilitada roogade välimust ja vajalikku temperatuuri
  • sageli nõuab erilist mööblit (jahutusega lauad, marmiidid, soojendus- ja jahutusplaadid jne).
 

 
Selvelauad