Ettevõtte kasu standardretseptuurist
Ettevõtte kasud standardretsepti kasutamisest on järgmised:
- Tagavad tootmise stabiilse kvaliteedi
- Väldivad või vähendavad erinevusi eri vahetuste või töötajate töö tulemuste vahel.
- Tagavad kliendi ootuste parema rahuldamise.
- Võimaldavad täpselt planeerida ostutoiminguid (tooraine tarnitavaid koguseid) ja müüki (väljatulek, müüdud portsjonite arv, müügikate).
- Lihtne jälgida tooraine kulusid ehk pidada laoarvestust toorainete üle
- Kiireneb toidu tellimuste täitmine, eriti restoraniköögis
- Informatsioon toidu koostise ja valmistamise tehnoloogia kohta on kiiresti ja lihtsalt kättesaadav.
- Võimalik arvestada toidus toitainelist koostist.
- Standardretseptuuride abil saab tegutseda majanduslikult ning jälgida ettevõtte kulusid
|