Retsepti standardiseerimine > Mõisted ja valemid kalkulatsioonikaardil > Valemid

 
 
 

Valemid

1. Ostukaal (bruto) = kasutuskaal (neto) * 100
                                      (100 – kao %)
2. Külmtöötlemiskadu (kao %)  = (ostukaal(bruto) – kasutuskaal(neto))* 100
                                                                       ostukaal(bruto)      
3. Kasutuskaal (neto) = ostukaal (bruto) * (100 – kao %)
                                                                 100
4. Tooraine (neto) kokku = SUMMA  netost

5. Kuumtöötluskadu % = (tooraine (neto) kokku – portsjoni väljatueku kaal) * 100
                                                          tooraine (neto) kokku

6. Valmistamise kaal  x bruto (kalkulatsioonikaart 1-le portsjonile)
x bruto = ostukaal (bruto) * valmistatavate portsjonite arv kokku

7. Valmistamise kaal   x neto (kalkulatsioonikaart 1-le portsjonile)
x neto  = kasutuskaal (neto )* valmistavate  portsjonite arv kokku

 

 
 

 

Retsepti standardiseerimine
 

Home