Avaleht > Mikroobsed toidunakkused e. -infektsioonid > Tuberkuloos

Tuberkuloos

Nakkuse alliakd:

  • Piim, harvem liha.
  • Säilib piimas 10 päeva, külmut. lihas 1 aasta
 
Haigusnähud:
  • Pikaajaline väike palavik
  • Väsimus
  • Töövõime langus
  • Söögiisu langus
  • Öine higistamine
  • Suurenenud erutuvus
  • Umbes pooltel juhtudel ka köha ning rögaeritus
 
Hävib:
  • 100ºC mõne sekundiga
  • Intensiivses ultraviolettkiirguses 2-3 minutiga
  • Päikesekiirguses 1,5 tunniga
  • Piima pastöriseerimisel 70° juures 30 minutiga
  • Desinfektsiooniaine (fenool jt.) toimel 15 minutiga


Mycobakterium tuberculosis


Mikroobsed toidunakkused ja mürgistused
Home Home