Tere tulemast! > Sõir makraga

Sõir makraga

500 g kohupiima, 1 l toorpiima, 3 muna,  60 g võid, 1 tl meresoola, maitse järgi tükeldatud makrat
(värsket hakitud tilli).

Valmistamine:

  • Munad kloppida lahti, lisada sool, kloppida kuni sool on sulanud.
  • Piim kuumutada kuni pind hakkab kergelt värelema, lisada peenestatud kohupiim. Kuumutada pidevalt segades kuni eraldub vadak (kollakas vedelik). Kohupiim nõrutada.
  • Või sulatada kastrulis, lisada kohupiim ja kuumutada veidi segades. Lisada  munasegu ja pidevalt kuumutades segada kuni on tekkinud puderjas mass ja nüüd lisada tükeldatud makra (till), segada kuni moodustub ühtlane pall.
  • Mass kallata külma veega uhutud kaussi või vormi ja jahutada.

Sobib kasutada määrdejuustuna erinevate võileivatortide valmistamiseks.

 




Lisanditega sõira valmistamine
Home Home