Täielik eelkate

Täielikku eelkatet kasutatakse bankettide puhul. Lauale asetatakse kõik vajalikud söögiriistad ja klaasid (kuni kohvikäiguni) või osaliselt, kui söögikäike on palju, salvrätt, nimekaart, menüü, maitseained ja lauakaunistus. Nimekaart võib asetseda magustoiduriistade, kahvlite või leivataldriku taga või kohanäitamistaldrikul, menüükaart kahvlite taga või leivataldrikul. Samuti võib neid panna vastavalt kokkuvolditud salvräti vahele.

  • Salvräti paigutus – kohataldrikul, leivataldrikul, kohataldrikust ülal vasakul, kohataldriku puudumisel sööja ees.
  • Nimekaardi paigutus – kohataldrikul, selle ees (ülal), kõige kõrgemal klaasil
  • Menüü paigutus – kohataldriku ees (ülal), söögiriistadest paremal või ülal paremal


Joonis 9.9. Täielik eelkate (Rekkor... 2008)

 

 
 

Toitlustuse alused