Õpiobjekti tutvustus > Õppeülesanded > Õppeülesanne 2 > Liha-klimbisupi retsept

Liha-klimbisupi retsept

Liha-klimbisupp

Väljatulek: 10 portsjonit (5 l)

0,5 kg sea- või veiseliha
3 l vett
2 porgandit
1 suurem sibul
5 kartulit
soola

Klimbid:
1-2 sl võid
1-2 muna (sõltuvalt suurusest)
soola
1-1,5 dl piima
2 dl nisujahu

supile raputamiseks hakitud maitserohelist

Klimbitaigna valmistamiseks lisada pehmele võile soolaga lahtisegatud muna, seejärel vaheldumisi piim ja jahu. Klimbitaigen segada ühtlaseks ja lasta veidi paisuda.

Liha panna külma veega keema, eemaldada vaht ja keeta tasasel tulel. Pool tundi enne keetmise lõppu maitsestada leem soolaga, lisada tükeldatud porgand ja sibul. Veerand tundi enne keetmise lõppu lisada supile tükeldatud kartul.

Kui supp peaaegu valmis, lisada väikese lusikaga võetud klimbid ja keeta, kuni klimbid on pinnale tõusnud.

Supiliha võib supi juurde anda eraldi vaagnal, selle võib ka tükeldada ja panna supi sisse.
Enne lauale andmist võiks supil paar minutit kaane all seista lasta, siis saab maitse parem. Valmis supile raputada maitserohelist.

Vaata standardretseptuuri (klimbisupp.xls)

 
 
 
 
 

 

 
 

Liha-klimbisupp