Õpiobjekti tutvustus
Eesti köök. Liha- klimbisupp
Õppekava: Majutamise ja toitlustamise erialade riiklik õppekava Moodul: 24. Toiduvalmistamine (maht 12 õn) Teema: Eesti rahvustoidud Õpiobjekt toetab õpikute Toitlustamise alused (Argo 2008), Kulinaaria (Argo 2006) ja Praktiline kulinaari (Argo 2007) rakendamist
Õpiobjekti maht: 0,1 õn / 4 tundi
Pädevused: Õppija on omandanud teadmisi ja oskusi valmistada ja serveerida Eesti rahvusrooga liha-klimbisuppi. Õppija oskab kaasajastada üht Eesti rahvusrooga liha-klimbisuppi.
Eesmärk: Õpiobjektiga taotletakse, et õppija õpib valmistama ja serveerima eesti rahvustoitu liha-klimbisuppi ning arendama traditsioonilise rahvusköögi supi retseptuuri vastavalt tänase kliendi ootustele.
Õpiobjekt sisaldab:
- lihasuppide valmistamist käsitlevat õppematerjali
- 4 õppeülesanet sh enesekontrolli test
Õpiobjekt sisaldab videot liha-klimbisupi valmistamisest. Videos teeb toitu ja jagab selgitusi Foodstudio peakokk (meisterkokk) Indrek Kivisalu (vt joonis 1). Video sisaldab liha-klimbisupi toorainete iseloomustust, supi valmistamise kõiki tehnoloogilisi võtteid, supi serveerimist.
Õppijad saavad video jälgimise järel või paralleelselt jälgimisega suppi valmistada. Õpiobjekt sisaldab standardretseptuuri. |
Joonis 1. Indrek Kivisalu- peakokk ja Sirje Rekkor - koka abi
|
Õppeülesanded: maht 4 t
- Õppeülesanne 1. Teema õppematerjali läbitöötamine
Individuaalne töö, maht 0,5 t
- Õppeülesanne 2. Liha-klimbisupi valmistamine
Rühmatöö või individuaalne töö, maht 1,5 t
- Õppeülesanne 3. Liha-klimbisupi valmistamine ja serveerimine tänasele kliendile
Rühmatöö või individuaalne töö, maht 1,5 t
- Õppeülesanne 4. Enesetest
Maht 0,5 t
Kõigi õppeülesannetega töötamiseks on koostatud õppija juhised.
Õpiobjektiga saab töötada nii auditooriumis, 100% e-õppe vormis või kombineerides auditoorse õppe ja e-õpet. Kasutatakse nii individuaalset kui rühmatööd.
Õppijate hindamine:
- Õppeülesannete lahendamine, tulemus vastavalt hindamisprogrammile
- 2. õppeüleande läbimisel toidu maitset, välimust ja serveerimist,
- 3. õppeülesande läbimisel õppija loovust, toidu maitset, välimust ja serveerimist.
Õpiobjekti koostajad: Sirje Rekkor, Indrek Kivisalu ja Margit Konno
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
|