Kissellid, magusad supid ja kompotid > Magusad supid

 
 
 

Magusad supid

Magusaid suppe valmistatakse

  • värsketest, külmutatud, konserveeritud või kuivatatud puuviljadest ja marjadest,
  • piimast ja munast, (lumepallisupp),
  • leivast.

Puuviljadest ja marjadest valmistatud magusaid suppe tihendatakse tärklisega ja puuviljad ja marjad on supis tükilisena. Magusad supid on vedela kisselli konsistentsiga.

Piimast ja munast magusate suppide puhul toimib tihendajana munakollane/muna ning teraviljatooted (neis sisalduv tärklis),

Leivast magusate suppide korral toimib tihendajana leiva valmistamiseks kasutatud jahus sisalduv tärklis.

Magusad supid serveeritakse jahutatult, temperatuuril +10…+14 °C.
Igale sööjale arvestatakse 1,5–2 dl (150–200 g) magusat suppi.

 

 
 

 

 

Home