Kissellid, magusad supid ja kompotid > Magusad supid > Piima-munasupid

 
 
 

Piima-munasupid

Piima-munasuppide valmistamiseks põhitoorainetena kasutatakse

  • piima
  • mune,
  • maitsestamiseks kasutatakse suhkrut ja vanilli, võib veidi soola.
  • erinevaid variatsioone saadakse kasutades kakaod, šokolaadi, õlut
  • Piima-munasuppe võib tihendada tangainetega (tavaliselt mannaga) või nisujahuga või ka kartulitärklisega.

Muna-piimasuppide valmistamise tehnoloogia:

  • Piima-munasuppide valmistamiseks kuumutatakse piim või piima-veesegu keemiseni.
  • Supi tihendamiseks sõristatakse kuuma piima sisse pidevalt segades tangaine või lisatakse eelnevalt külma vedelikuga segatud nisujahu.
  • Suppi keedetakse tangainete või jahu paisumiseni ning sellele lisatakse suhkur
  • Seejärel lisatakse supile munad.
  • Munarebude lisamiseks hõõrutakse munarebud suhkruga lahti, segatakse vähese koguse kuuma piimaga ja valatakse seejärel supi sisse pidevalt segades sellesse. Suppi kuumutatakse kuni paksenemiseni, kuid ei keedeta.
  • Munavalged vahustatakse eraldi suhkruga ja lisatakse peale supi läbikuumutamist ettevaatlikult alt üles segades. Peale munavalgete lisamist suppi enam ei kuumutata

Erandiks on piima-munasupp munavalge-klimpidega ehk lumepallisupi tehnoloogia:

  • Kõigepealt pannakse maitsestataud piim keema
  • siis vahustatakse munavalged suhkruga ja pošeeritakse munavalgest klimbid maitsestatud piimas
  • seejärel lisatakse piimasse tihendavad toiduained, nt tärklis (võib ka ilma)
  • lõpus lisatakse supile suhkruga vahustatud munarebud
  • serveerimisel valatakse serveerimisnõusse esmalt piima-munasupp ja sellele asetatakse munavalge-klimbid.
  • Supile võib enne munakollaste lisamist lisada ka suhkruga segatud kakaod

Joonis 1. Lumepallisupp röstitud mandlilaastudega Autori foto

 

 
 

 

 

Home