Kissellid, magusad supid ja kompotid > Magusad supid > Leivasupid

 
 
 

Leivasupid

Leivasuppide põhitooraineks on:

  • leib
  • vesi 
  • hapud mahlad
  • neile võidakse lisada ka rosinaid, kuivatatud puuviljade tükke või sukaade.
  • maitsestatakse suhkru, vanilli, riivitud tsitrusviljade koorega.

Leivasuppe võib valmistada kahe erineva tehnoloogia järgi.
1. Moodus

  • Kuivanud, koorikuteta, tükeldatud leiba leotatakse külma veega (1 osa leiva kohta 2–2,5 osa vett) 6–8 tundi
  • leotatud leib pannakse koos leotusveega keema.
  • leivasuppi keedetakse tasasel tulel, lisatakse ettevalmistatud rosinad, hapu mahl, suhkur ja muud maitseained
  • kuumutatakse aegajalt segades kuni supp on muutunud ühtlaseks.
  • Jahutatakse.

2. Moodus

  • tükeldatud või riivitud leib pruunistatakse praeahjus võiga,
  • pruuniststud leivale lisatakse suhkur, millel lastakse osaliselt karamelluda
  • kuumutatud leivale lisatakse kuum vesi, ettevalmistatud rosinad ja maitseained
  • suppi keedetakse tasasel kuumusel 
  • lõpuks lisatakse mahl
  • jahutatakse ja jahutamisel v äib kile tekkimise vältimiseks raputada leivasuppidele suhkrut

Leivasuppe serveeritakse traditsiooniliselt rõõsa koorega, vahukoorega, hapukoorega või piimaga.

Joonis 1. Leivasupp vahukoorega: http://izvne.com/post/Pro-hlebnij-sup-2010-05-08-02-14-28.aspx

 

 
 

 

 

Home