Kissellid, magusad supid ja kompotid > Kissellid > Piimakissellid

 
 
 

Piimakissellid

Piim kuumutatakse keemiseni, lisatakse sellele suhkur ja vaniljesuhkur (vaniljekauna kasutamisel hautatakse seda mõnda aega piimas ning eemaldatakse enne tärklise lisamist), seejärel lisatakse ettevalmistatud tärklis. Kissell kuumutatakse segades keemiseni ja jahutatakse.

Piimakissellidest on tuntumad:

  • piimakissell (sisse võib panna ka kookoshelbeid);
  • kakaokissell, kakaopulber segatakse enne kissellile lisamist suhkru ning vähese koguse kuuma piimaga (tükkide vältimiseks;
  • karamellkissell, karamellsuhkrut valmistatakse orienteeruvalt 1/3-st kisselli retseptuuris olevast suhkrust,
  • kohvikissell

Piimakisselle serveeritakse keedisega, marjadega või ka šokolaadikastmega.

VIDEO: Paksu piimakisselli ja vedela marjakisselli valmistamine Allikas: VideoCooking http://www.youtube.com/watch?v=iczVkg6tQlA

Video: kuidas karamellistada suhkrut karamellkisselli jaoks http://www.youtube.com/watch?v=PLI9GZ1HPck

 

 
 

 

 

Home