Kissellid, magusad supid ja kompotid > Kissellid > Puuvilja- ja marjakissellid

 
 
 

Puuvilja- ja marjakissellid

Puuvilja ja marjakissellide tehnoloogia oleneb kasutatavast toorainest.

Värsked ja külmutatud puuviljad ja marjadest kissellide valmistamine:

  1. Marjad ja puuviljad (kirsid jne) püreeritakse ning surutakse läbi sõela.
  2. Kestad ja seemned pannakse veega keema, lisatakse maitseained ja keedetakse.
  3. Saadud segu kurnatakse.
  4. Saadud vedelik kuumutatakse keemiseni, lisatakse suhkur ja keedetakse ning tihendatakse tärklisega.
  5. Lõpuks lisatakse tihendatud vedelikule marjadest saadud püree, segatakse läbi ning jahutatakse.

Mahladest, mehudest, püreedest, ekstraktidest ja siirupitest ja veinidest kissellide valmistamine:

  • Kogu kisselliks kasutatav vedelik koosneb kahest poolest: veest ning mahlast/mehust/püreest/siirupist/ekstraktist/veinist.
  • Esmalt keedetakse vesi sobilike maitseainete ja suhkruga läbi ja kurnatakse.
  • Saadud segu tihendatakse ettevalmistatud tärklisega.
  • Lõpuks lisatakse tihendatud vedelikule mahl, mehu, püree, siirup, ekstrakt või vein, segatakse läbi ning jahutatakse.

 

 
 

 

 

Home