Kalasupi retsept
Kalasupp köögiviljadega
Väljatulek: 4 portsjonit
1 kg värsket kala 3 l vett 1 sibul 5 dl tükeldatud kartuleid 5 dl tükeldatud porgandit, kaalikat, naerist (muid soovikohaseid köögivilju) või herneid 1 sl jahu 1 sl võid maitserohelist
Kala puhastada ja panna külma vette keema. Eemaldada vaht ja keeta tasasel tulel, kuni kala on valminud. Tõsta kala välja, leem kurnata. Leem kuumutada uuesti keema, lisada valmimise järjekorras suuremateks kuubikuteks (või köögiviljale iseloomuliku kujuga tükkidena, näiteks sibul ratastena, porgand seibidena jne) köögiviljad ja kartul. Või sulatada pannil, lisada jahu ja kuumutada, kuni jahu muutub teraliseks, lisada segu supile ja keeta supp valmis. Lõpuks lisada kalatükid ja puistata peale hakitud maitserohelist.
Tänapäeval on otstarbekas kalasupi valmistusviisi veidi muuta, sibulat ja porgandit enne supile lisamist võis kuumuta, et supi välimus oleks kaunim ja maitse täiuslikum.
Samuti võib vedeliku kogust supis vähendada, kui paksemat suppi tahetakse teha.
Vaata standardretseptuur (kalasupp.xls)
|