Keedetud kompotte valmistatakse tugevama viljalihaga värsketest, külmutatud, konserveeritud puuviljadest ja marjadest.
Puuviljad eeltöödeldakse ja tükeldatakse, kuivatatud puuviljad leotatakse. Keedetakse suhkrusiirup. Puuviljatükke ja marju keedetakse lühikest aega siirupis. Suhkrusiirup vajadusel kurnatakse. Kompott jahutatakse ja serveeritakse.
Keedetud kompotid serveeritakse jahutatult, lisandiks võib kasutada vahukoort, kondiitritooteid.
Suhkrusiirupi keetmine ja suhkru je vee vahekord:
magusamaitselistele puuviljadele ja marjadele keedetakse siirup 1 1 veest ja 200- 400g g suhkrust.
hapudele puuviljadele ja marjadele keedetakse siirup 1 1 veest ja 500 g suhkrust.
Keedetud kompotti alla kuuluvad ka konservkompotid, mida võite poest osta.