dotcomwebdesign.com
Nav By jensbroecher.de Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple.dk
 
AVALEHT > TOIDU PAIGUTAMINE TALDRIKULE > VÄRVIKASUTUS

VÄRVIKASUTUS

Värvid etendavad toidu serveerimisel üht olulisemat rolli.  Maitsmismeeli erutavad ja söögiisu tekitavad oranz, punane ja kollane värv.

 

Taldriku või vaagna värvi valimisel peab arvestama sellega, missuguse värviga on sinna peale asetatav toit. Võimalik on kasutada klassikalisi harmoonilisi värvikombinatsioone.

a)     Neutraalset  värvi taldrikuga  ( kreem, valge, hall) sobivad pea kõik teised värvid.

b)     Toon – toonis lahenduse puhul on toidu ja taldriku värvid ühe tooniga kuid erineva hele-tumedusastmega

c)      Kontrastse lahenduse puhul valitakse taldriku ja toidu värv  üksteisest tugevasti erinevad ( näiteks must- kollane). Sel juhul eristuvad mõlemad värvid.

 

Värviõpetuse kohta põhjalikumalt leiad aadressilt:

http://www.hariduskeskus.ee/opiobjektid/varvusopetus/