Retsepti standardiseerimine > Standardretseptuur

 
 
 

Standardretseptuur

Toitlustusettevõtetes kasutatakse standardretseptuure, kus on ettevõttes valmistatavate toitude täpsed juhised, mille eesmärgiks on tagada toitude stabiilne kvaliteet.
Standardretseptuuri koostamisel töötatakse välja selle toitlustusettevõtte jaoks toidu valmistamiseks sobilik retsept (toorained ja kogused), toiduvalmistamise kirjeldus (tehnoloogia) ning toidu serveerimine (temperatuur ja toidu väljapanek taldrikul). Standardretseptuuride väljatöötamine on osa toitlustusettevõtte tootearendusest ja neid koostatakse ja arendatakse meeskonnatööna.

Standardretseptuurid koostatakse iga ettevõttes müüdava toote kohta eraldi ning nende kaudu on võimalik jälgida ettevõtte tegevuse majanduslikkust.

Alammenüü

 

 
 

 

Retsepti standardiseerimine
 

Home