Vaagnalt serveerimise tehnika
Kelner tõstab vaagnalt toite kliendi taldrikule, kasutades selleks serveerimislusikat ja –kahvlit või kaht kahvlit (omlettide, mõningate kalade serveerimisel). Enne serveerimist näitab kelner vaagnat kliendile, et nad saaksid imetleda toitude väljapanekut.
Serveerimislusika-ja kahvli kasutamine:
-
Aseta lusikas paremasse peopessa ülestikku nii, et varred ulatuksid üle väikese, neljanda ja keskmise sõrme.
-
Vabaks jäänud nimetissõrme saab nüüd panna lusika ja kahvli vahele ning pöidlaga suruda kahvlile, et iga soovitud toidupala kindlalt kinni hoida. Tekib näpitsaefekt.
-
Libista lusikas aeglaselt serveeritava objekti alla, nii et see satub lusika ja kahvli vahele.
Näpitsvõte
Tehnika meisterlikkus saavutatakse pideva praktikaga.
Suuretükiliste toitude puhul hoitakse lusikat nii, et kumerus jääb
allapoole ja kahvli kumerus ülespoole.
Kahe kahvli kasutamisel asetatakse need üle nimetissõrme, mida hoitakse paigal pöidla survega. Kahvlid libistatakse roa alla ja tõstetekse kliendi taldrikule.
|