Taldrikute kandmise võtted
Roogade laualetoomise tehnikad: kahe taldriku asetamiseks kasutab kelner vasakut kätt, kolmas taldrik läheb paremasse kätte või toetatakse randmele.
Taldrikute kandmise võtted:
1. Esimene taldrik asetatakse nimetissõrmele käelaba keskjoonest väljapoole ning seda hoitakse pöidla ja nimetissõrmega. Teine taldrik asetatakse esimese taldriku alla nimetissõrme ja keskmise sõrme vahele, teised sõrmed taldriku all. Kolmas taldrik asetatakse randmele ja toetatakse pöidlatüve ja teise taldriku serva vastu.
2. Esimene taldrik võetakse vasakusse kätte pöidla ja väikese sõrma alla. Ranne painutatakse seejuures allapoole. Teine taldrik asetatakse pöidla ja väikese sõrme peale. Kolm taldrikut saab kätte võtta siis kui on kergemad taldrikud ja toit ei ole taldrikule asetatud väga kõrgele. Sel juhul asetatakse kolmas taldrik keskmisele sõrmele.
3. Esimene taldrik hoitakse vasaku käe pöidla ja nimetissõrmega, mis jääb taldriku alla. Ülejäänud sõrmed valmistatakse ette teise taldriku asetamiseks nii, et hoitakse neljas ja viies sõrm püsti, teine taldrik toetub randmel.
Taldrikute kandmise võtte Itaalia moodi
Taldrikute virna kandmine:
-
Taldrikute virna hoitakse alati mõlema käega.
-
Käerätt pannakse ümber taldrikute, et käed ei puutuks vahetult taldrikutega kokku. Taldrikuvirna ei hoita vastu keha.
|