Kandiku kandmise tehnika
Kandikuid kasutatakse:
- kuumade ja külmade alkohoolsete ning alkoholivabade jookide serveerimisel,
- kasutamata lauanõude ja klaaside koristamisel,
- suupistete serveerimisel pidulikel vastuvõttudel,
- lauanõude koristamisel kui kliendid on lauast või söögisaalist lahkunud,
- lauakatmisel.
Kandikut hoitakse vasakus käes nii :
-
sõrmed on välja sirutatud ja hoiavad kandikut alt keskelt;
-
pöial hoiab kandikut äärest ja kolm sõrme altpoolt.
Kandikut hoitakse kas õla kõrgusel või 45 kraadise nurga all.
Kui samaaegselt kantakse mitut taldrikut või serveerimisnõud, asetatakse nende alla kandikule käerätt, et need ei libiseks. Serveerimiskausid ja kastmekannud asetatakse väikesele taldrikule väikesele paberist salvrätikule.
Ohutuse ja klirisemise ärahoidmise eesmärgil kaetakse kandik paberi või riidest salvrätikuga. Nõude asetamisel kandikule alusta kandikut hoidva käe poolt. Raskemad nõud aseta kandiku siseserva ja kergemad välisserva.
Kandiku hoidmine
|