AVALEHT > TOITUMISSOOVITUSED KOOLIEAS > MIDA ARVESTADA TOITUMISE JUURES? > Puu-, köögiviljad ja marjad

Puu-, köögiviljad ja marjad

Päeva jooksul peaks tarbima igast värvigrupist 1 portsjon

  • punased (õunad, maasikad, punased sõstrad, pohlad, jõhvikad, kirsid, arbuus, redis, tomat, paprika)

  • kollased, oran˛id (apelsin, mandariin, greip, aprikoos, melon, kõrvits, pirn, virsik, astelpaju, porgand, kaalikas, paprika, murakas, sidrun)

  • rohelised (kurk, hernes, lillkapsas, kapsas, suvekõrvits, sibul, salat, brokkoli, õun, pirn)

  • lillad (põldmarjad, mustikad, mustsõstrad, tikrid, viinamarjad, ploom, peet, punane peakapsas, bakla˛aan)


Toitumine koolieas
Home Home