Tänu ratsionaalsusele ja käepärasusele Rootsi laud levinud kõikjale, ning eriti populaarseks saanud hotellides ja laevadel nii hommiku- kui ka lõuna- ja õhtusöökide serveerimisel.
Lõuna-, hommiku- või õhtusöögiks kaetud Rootsi lauda nimetatakse ka buffet (rootsi laua Kesk-Euroopa vaste). Sõna buffet võttis 19. sajandi algul kasutusele prantsuse kuninga õukonna kuulus kokk Antonin Carèmen. Ta pani lauale korraga kogu eine, nii eel-, pea-, kui ka järelroad, serveerides need kaunilt kujundatuna suurtelt vaagnatelt. Praegu kasutatakse buffet´-laudu väga sageli restoranides, samuti laevadel ja hotellides lõuna-, hommiku- või õhtueine serveerimiseks.
Võime kohata ka mõistet finger buffet. Selle all mõeldakse buffet´-lauda, millel on serveeritud kas kahvliga, tikuga või sõrmede vahelt söödavaid suupisteid. Söömine võib toimuda istudes või seistes.