Kasutamise eelised
Rootsi laud on laialdast kasutamist leidnud tänu arvukatele eelistele:
- kõik külalised ei pruugi korraga saabuda ega lahkuda
- suurem valikuvõimalus külalistele
- valikuvõimalus (ka tervisega seotud) erisoovide rahuldamiseks
- külalised saavad ise reguleerida söömise tempot
- külalised saavad ise reguleerida portsjonite suurust
- külalised saavad soovi korral roakäike vahele jätta
- aja kokkuhoid söömisel ja teenindamisel
- teenindajate arvu kokkuhoid
- teenindajad peavad tundma vaid klienditeeninduse põhialuseid (ei ole vajalik kõrge professionaalne ettevalmistus)
- kokkuhoid teenuse pakkujatele (kulutused tööjõule väiksemad)
- sageli odavam sööjale
Rootsi laua kasutamisel põrkutakse ka mõningatele probleemidele:
- suure külaliste arvu korral on raske ette näha roa - ja joogieelistusi
- ettetellimata einete puhul on raske ette näha klientide hulka
- pikemaajaliste einete puhul on raske säilitada roogade välimust ja vajalikku temperatuuri
- sageli nõuab erilist mööblit (jahutusega lauad, marmiidid, soojendus- ja jahutusplaadid jne).