Laud tuleb paigutada nii, et sellele oleks igast küljest vaba juurdepääs.
Laud kaetakse peaaegu maani ulatuva linaga või kasutatakse seelikut. Lina võib olla valge või värviline.Söögilaudu puuviljalaua juurde tavaliselt ei kasutata. Võivad olla mõned üksikud toolid eakatele või puudega inimestele või mõned istumisnurgad.
Lauakaunistused valitakse tagasihoidlikud, sest puuviljad on väga värvikad ja atraktiivsed ning suuremõõtmeliste ja kõrgete kaunistuste kasutamine võib nende mõju kahandada. Sageli kaunistataksegi puuviljalaud vaid puuviljadega, jättes lilled ja muud traditsioonilised kaunistused kõrvale. Puuviljadest saab koostada väga kauneid ja vajadusel suursuguseid kaunistusi. Puuviljadest lőigatud vői voolitud figuuride kasutamisel lauakaunistusena tuleb arvestada, et need vőivad kuivada, närtsida, tumeneda. Selle vältimiseks vőib figuure piserdada sidrunimahlaga (tumenemise vältimiseks) vői määrida őliga (kuivamise vältimiseks, läike andmiseks).Nõud, suupisted ja joogid asetatakse puuviljalauale sellises järjekorras, et neid oleks külalistel võimalikult mugav võtta. Need püütakse asetada võtmise järjekorras.
Laua alguskohta tähistavad tavaliselt taldrikud, sest need peab külaline saama võtta enne suupistete valimist. Kui suupisted taldrikul, peaks saama valada jooki ja kätte võtta klaasi. Sellist külalise tegutsemisjärjekorda arvestades asetataksegi lauale nõud, suupisted, joogid ja klaasid.Laua katmist alustatakse klaaside paigutamisest. Need asetatakse lauale gruppidena, moodustades laua kujuga sobivaid kujundeid.
Puuviljade, marjade ja suupistete söömiseks asetatakse lauale virna laotud leiva- või eelroataldrikud, nende kõrvale puuviljanoad, - kahvlid, järelroalusikad või teelusikad.Puuviljade ja marjade serveerimiseks on erinevaid võimalusi. Lähtuma peab eelkõige sellest, et külalistel oleks pakutavat võimalikult mugav süüa. Puuviljad ja marjad võib serveerida puuviljavaasides, - vaagnatel, - kaussides, - korvides, ka peegelklaasist alustel.
Puuvilju ja marju võib serveerida portsjonitena taldrikutel, kausikestes, pokaalides (kausikeste ja pokaalide puhul on vajalik alustaldrik). Mugavust silmas pidades on see serveerimismoodus kahtlemata eelistatum ja nii saab kasutada ka neid puuvilju ja marju, mida muidu on üsna tülikas süüa. Portsjonite koostamiseks valitakse maitselt ja värvilt sobivad puuviljad ja marjad, pestakse ja vajadusel tükeldatakse ning kujundatakse kaunid assortiid. Söömiseks asetatakse igale külalisele puuviljakahvel või teelusikas.Väikeste puuviljatükkide söömiseks võib kasutada ka suupistetikke.