AvalehtÕppekava: Turismierialade riiklik õppekava Moodul: 31. Toitlustusteenindusõpe Teema: Serveerimis- ja joogiõpetus Maht: 0,25 õn ehk 10 tundi
|
|
Sihtrühm: Õpiobjekt on mõeldud kasutamiseks turismierialade õppijatele, samuti turismivaldkonna täiend- ja ümberõppijatel Pädevused: Õppija oskab koostada menüüsid vastavalt klientide soovidele ja vajadustele ning serveerida toite ning kuumi ja külmi jooke, kasutada erinevaid serveerimisviise lähtuvalt toitlustuskohast ja/või sündmuse iseloomust. Eesmärk: Õpiobjektiga taotletakse, et õppija:
- oskab koostada selvelaudade menüüsid vastavalt klientide soovidele ja vajadustele
- serveerida toite ning kuumi ja külmi jooke erinevatel selvelaudadel
Õpiobjekt sisaldab:
- õppematerjali erinevatest selvelaudadest
- õppeülesandeid erinevate selvelaudade menüüde koostamise, lauakatete planeerimise ja lauakatmise ning serveerimisoskuste arendamiseks
- videoklippi näitega selvelaudade katmisest, mille põhjal on koostatud õppeülesanne 2
Õppeülesanded:
- Õppeülesanne. Õppematerjali läbitöötamine, individuaalne töö, maht 2 tundi
- Õppeülesanne. Selvelaua katmine. Rühmatöö auditooriumis, maht 2 tundi
- Õppeülesanne. Selvelaua kasutamise võimalused erinevate sihtrühmade toitlustamiseks, individuaalne töö, maht 1 tundi
- Õppeülesanne. Kohvipausi planeerimine, individuaalne töö, maht 1 tundi
- Õppeülesanne. Vastuvõtu planeerimine selvelauaga, rühmatöö, maht 4 tundi
Õpiobjektiga töötades on kombineeritud auditoorne sh praktiline õpe ja e-õpe. Kasutatakse nii individuaalset kui rühmatööd. Õppijate hindamine: Õppeülesannete lahendamine, tulemus vastavalt rakendaja koostatud hindamisprogrammile.
Õpiobjekti koostajad: Sirje Rekkor Eesti Hotelli ja Turismimajanduse Erakool Margit Konno Eesti Hotelli ja Turismimajanduse Erakool
This
work is licensed under a Creative
Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
License.
|