Esindusrestoranid

ehk gourmet-restoranid

Nende restoranide toidukaart on väga rikkalik või sisaldab erilisi roogi (vt joonis 1). Menüü rahuldab väga nõudlike klientide (gurmaanide) nõudmisi. Road menüüs on originaalsed, väga keeruka valmistusviisiga, sageli erilistest toiduainetest valmistatud või eriliselt serveeritud.


Joonis 1. Restoranis paktavad road

Joogikaart on samuti väga rikkalik ja rahuldab ka kõige nõudlikumat maitset.
Interjöör on suurejooneline, mööbel ja serviis hinnalised, teenindus väga kõrge kvaliteediga.

Kliente teenindavad kelnerid, kasutatakse lauas teenindamist (kas osalist, täielikku või guéridon- teenindust).

Osa toite valmistatakse sageli lõplikult või serveeritakse söögisaalis kliendi nähes.

Sellistes restoranides pakutakse esinduseineid era- ja korporatiivklientidele ning pidulikke eineid.

Hinnatase on kõrge.

Näited