Menüükaart

Menüükaart on pakutavate toitude  loetelu. Ka jookide loetelu võib esitada menüükaardil, kui ei ole eraldi joogikaart. Toidud ja joogid grupeeritakse rühmadesse, nt eelroad, pearoad, magusroad, lastetoidud, lisandid jne.

Menüükaart kirjutatakse tavaliseslt suurema kirja ja põneva, kuid siiski loetava, kirjatüübiga. Klient peab aru saama pakutavast roast menüükaarti lugedes, seega tuleb toidunimetuse all lühidalt kirjeldada , millistest toiduainetest roog koosneb, millist valmistusviisi (keedetud, hautatud...) on kasutatud.

Vaata Google otsinguga leitud menüükaartide näiteid.

Menüükaardi saab kujundada väga edukalt Wordis.

Tööleht. Piduliku 3-käigulise lõunasöögi menüükaart-näidis (sama, mis alloleval näidisel) ja valmistamise juhend.

Näidis. Menüükaart pidulik õhtusöök pulmaaastapäevaks.

Ülesanne 1. Koosta noortele mõeldud piduliku 3-käigulise õhtusöögi menüü, kirjelda ja põhjenda oma valikuid. Esitle oma menüükaarti.

Ülesanne 2. Planeeri erialast kirjandust kasutades hommikusöögimenüü

Näide. Itaalia toitude menüükaart, mis on vormistatud kolme veergu ning voldidakse 3-ks ja pannakse lauale püsti.