Magusad supid puuviljadest ja marjadest tihendatakse kartulitärklisega ja supis on puuviljad ja marjad tükilisena.
Magusaite suppide valmistamiseks kasutatakse:
Mitme erineva puuvilja- ja marjaliigi kasutamise korral pannakse need keema valmimise järjekorras.
Vedelikuks võib kasutada vett, suhkruleent/siirupit, veini, mahla, eelnevate segu.
Kui viljad on pehmeks keenud, lisatakse supile suhkur ja maitseained ning keedetakse läbi. Supile lisatakse ettevalmistatud kartulitärklis ja kuumutatakse segades tihenemiseni. Värvuse parandamiseks võib lisada ka värvikamaid mahlu.
Magusaid suppe puuviljadest ja marjadest serveeritakse röstitud kaerahelveste, maisihelveste, magusate klimpide, kondiitritoodetega, pähklite, vahukoorega.
Joonis 1 Magus supp kuivatatud puuviljadest. Allikas: Nami Nami retseptikogu http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/2510?Page=8