Keedetud kompotid

Keedetud kompotte valmistatakse tugevama viljalihaga värsketest, külmutatud, konserveeritud puuviljadest ja marjadest.

Puuviljad eeltöödeldakse ja tükeldatakse, kuivatatud puuviljad leotatakse. Keedetakse suhkrusiirup. Puuviljatükke ja marju keedetakse lühikest aega siirupis. Suhkrusiirup vajadusel kurnatakse. Kompott jahutatakse ja serveeritakse. 

Keedetud  kompotid serveeritakse jahutatult, lisandiks võib kasutada vahukoort, kondiitritooteid.

Suhkrusiirupi keetmine ja suhkru je vee vahekord:

Keedetud kompotti alla kuuluvad ka konservkompotid, mida võite poest osta.

Video: Keedetud kirsikompoti valmistamine http://www.youtube.com/watch?v=D9iJVD3OfK8&feature=player_embedded#!kompott

Video: Keedetud õunakompoti valmistamine http://www.youtube.com/watch?v=UILjkkKesiM&feature=player_embedded