Puuvilja- ja marjakissellid
Puuvilja ja marjakissellide tehnoloogia oleneb kasutatavast toorainest.
Värsked ja külmutatud puuviljad ja marjadest kissellide valmistamine:
- Marjad ja puuviljad (kirsid jne) püreeritakse ning surutakse läbi sõela.
- Kestad ja seemned pannakse veega keema, lisatakse maitseained ja keedetakse.
- Saadud segu kurnatakse.
- Saadud vedelik kuumutatakse keemiseni, lisatakse suhkur ja keedetakse ning tihendatakse tärklisega.
- Lõpuks lisatakse tihendatud vedelikule marjadest saadud püree, segatakse läbi ning jahutatakse.
Mahladest, mehudest, püreedest, ekstraktidest ja siirupitest ja veinidest kissellide valmistamine:
- Kogu kisselliks kasutatav vedelik koosneb kahest poolest: veest ning mahlast/mehust/püreest/siirupist/ekstraktist/veinist.
- Esmalt keedetakse vesi sobilike maitseainete ja suhkruga läbi ja kurnatakse.
- Saadud segu tihendatakse ettevalmistatud tärklisega.
- Lõpuks lisatakse tihendatud vedelikule mahl, mehu, püree, siirup, ekstrakt või vein, segatakse läbi ning jahutatakse.