Kaugeltki mitte nii kõrget piimatoodangut ei saada teistelt piimalambatõugudelt. Tuntud juustu valmistamise traditsioonidega Prantsusmaal toodetakse kõige rohkem lambajuustu Rokfori (Roquefort) maakonnas Kagu-Prantsusmaal, kus kasvatatakse lakooni (Lacaune) lambaid ja valmistatakse ülituntud Rokfoori sinihallitusjuustu (Roquefort). Lakooni (Lacaune) lammastelt saadakse peale tallede võõrutamist 120-150 l piima, mille piima rasva sisaldus on ca 7,4 % ja valgu sisaldus 5,63 % (Haenlein, 2006). Rokfoori juust (Roquefort) valmib kuulsates Rokfoori koobastes (Mills, 1989). Prantsusmaal on toodetud sajandeid lambajuustu ka Pürenee mägede piirkonnas ja Korsika saarel.
Hispaanias kasvatatakse piimalambaid palju Kesk-Hispaanias Castilla La Mancha piirkonnas, kus on arvukalt isegi tuhandepealisi lambakarju. Tuntakse juustusorti nimega Manchega. Itaalias algas lambapiimast juustu valmistamine juba enne Rooma linna tekkimist. Tänapäeval peetakse piimalambaid lõuna osas, aga ka Sitsiilias (sitsiilia piimalambad) ja Sardiinias (sardiinia piimalambad). Itaaliast on teada lambajuustud Sitsiilia Canelotti, kõva juust Pecorino, värske juust Riccota Romana. Väga palju erinevaid piimalambatõuge (7-8) tuntakse Kreekas, kust on alguse saanud Feta juustu valmistamine. Feta juustu või sarnaste omadustega lambapiimast juuste valmistatakse Bulgaarias, Rumeenias, Tsehhis, Slovakkias, Küprosel (Piirsalu, 2006).
Piimalambakasvatusega võib tutvuda Saksamaal, Rootsis, Belgias, Hollandis, kus enamikel juhtudel peetakse ida-friisi piimalambaid ja talus valmistatakse mõni delikatess juustusort (Camembert, Rokfoor (Roquefort)).